Massis del Toubkal

Molt a prop de Marrakech, es troba l’imponent massis muntanyós del Toubkal, que constitueix el cor de l’Alt Atlas Occidental. Aquí s’eleven les muntanyes més altes del nord d’Àfrica cobertes per la neu durant molts mesos. A la primavera, les seves valls situades als peus es converteixen en verds prats i terres fèrtils de conreus, regades per els torrents que baixen de les muntanyes degut al desglaç. Per sobre d’aquestes valls les muntanyes mostren el seu poderós i abrupte món mineral, on el color de les roques i el blanc de la neu es barregen en una perfecta harmonia.

Aquestes boniques terres d’abruptes muntanyes estan poblades des de fa segles per el poble bereber. Ningú millor que ells les coneixen. Durant molt de temps els berebers varen ser tribus nòmades i  algun dels seus grups encara avui continua sent nòmada per aquesta serralada, però la majoria d’ells s’han anat aposentant i a les profunditats de les valls de l’Atlas  han construït poblets on conviuen harmoniosament  amb el paisatge.

En aquestes majestuoses muntanyes, tant el senderista, el muntanyenc o l’escalador trobaran un terreny idoni per portar a terme tots els seus projectes, recorren les seves valls per poblats berebers o afilades arestes de roca volcànica dels cims més alts del massis del Toubkal.

El cim més alt d’aquesta serralada és el Toubkal amb 4167 mts. 

Deixa un comentari